8 Δεκ 2016

Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ιδέες για να μπούμε στο κατάλληλο γιορτινο κλίμα.
Ντύστε το σπίτι με την πιο ανέμελη διάθεσή σας, για να υποδεχθείτε τους φίλους σας στη μεγαλύτερη γιορτή της χρονιάς.
                                                                                 
                                                                              


Όλα θα συμβάλλουν στη μαγεία των ημερών και η ατμόσφαιρα του σπιτιού θα αλλάξει.
Εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για διακοσμητικές προτάσεις,που δημιουργούν στιγμές ξεχωριστές και γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι.Ευκαιρία να ξεφύγετε από κάθε τι συνηθισμένο.
                                                                               

Θέλετε να φτιάξετε ένα χριστουγεννιάτικο ντεκόρ και να εξασφαλίσετε μοναδική εμφάνιση σε μια τραπεζαρία,να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική γωνιά στο καθιστικό; Αντλείστε έμπνευση και.... ξεκινήστε.
Μην ξεχνάτε οτί ακόμα και για μια "ζεστή" συνάντηση με φίλους,οι μέρες αυτές προύποθέτουν υπέροχη λάμψη...
                                                                               

Εκείνο που προέχει είναι να πειραματιστείτε με καινούργια υλικά,να το διασκεδάσετε και,τελικά να καταλήξετε στο αποτέλεσμα που πραγματικά προτιμάτε.Προμηθευτείτε απαλά μαξιλάρια και ριχτάρια για τον καναπέ,βολευτείτε στα ζεστά και νιώστε για τα καλά την μαγεία και τη θαλπωρή των Χριστουγέννων.Το σπίτι σας είναι πολύτιμο.
                                                                               

Τα κρυστάλλινα,τα ασημικά και τα χρυσά αντικείμενα προσφέρονται για ένα ελκυστικό σκηνικό μπροστά στον καθρέφτη.Το μοναδικό με τους καθρέφτες είναι οτι πολλαπλασιάζουν τη λάμψη,ακόμα και αν αυτή προέρχεται από τη φλόγα ενός κεριού.Να λοιπόν τι χρειάζεστε:πολλά απαστράπτοντα κηροπήγια,διαφορετικά σε μέγεθος,γιατί όχι και σε σχήμα,προκειμένου να δημιουργήσετε ένα σκηνικό με ονειρική "προοπτική".Εννοείται πως όσο πιο φαρδιά και επιβλητική είναι η κορνίζα του καθρέφτη τόσο το καλύτερο,καθώς θα συμμετέχει και εκείνη με τη σημασία της στο σύνολο.Τώρα θα πρέπει να σκεφτείτε πόσα πράγματα έχετε στη διάθεση σας κρυμμένα σε κάποιο ντουλάπι,να τα βγάλετε,να τα φρεσκάρετε και να τα αξιοποιήσετε δεόντως.Εκείνη η κατακόκκινη κρυστάλλινη φρουτιέρα θα δείχνει υπέροχη πλάι στα αυθεντικά δερματόδετα βιβλία.
Στην εορταστική ατμόσφαιρα δεν υπάρχουν κανόνες.Θα το διαπιστώσετε και θα το χαρείτε.
                                                                                  

Ακουμπήστε παντού μικρές συνθέσεις και μετατρέψτε τις επιφάνειες των επίπλων σε αξιοπρόσεκτα σκηνικά.Μπισκότα,ζαχαρωτά και μυρωδάτες κανέλες μέσα στα μπόλ,μαζί με μπάλες και χειροποίητα στολίδια,φωτισμένα με κεριά και μικροσκοπικά λαμπάκια σηματοδοτούν τη μαγεία αυτών των ημερών και αποκαλύπτουν την αγάπη σας για τα πράγματα που σας περιβάλλουν.
Όταν δημιουργείτε και χαίρεστε κάθε στιγμή οι ημέρες αυτές αποκτούν καινούργιο νόημα.Αποδείξτε πρώτα στον εαυτό σας και έπειτα στους άλλους,πως ξέρετε καλά να ανατρέπετε τα κλισέ και τους στερεότυπους κανόνες.
Προκειμένου να εξασφαλίσετε αυτό το άγγιγμα της πολυτέλειας που θα διαφοροποιήσει την περιοχή από την καθημερινή συνηθισμένη της εικόνα.
                                                                                

Εννοείται πως θα ακουμπήσετε πολύτιμα είδη πάνω σε όλες τις επιφάνειες,εννοείται πως θα υπερβάλετε στον αριθμό των κηροπηγίων,εννοείται πως θα καταλήξετε με προσοχή στα σερβίτσια με τα οποία θα στρώνετε κάθε φορά το τραπέζι σας.Επίσημα και λαμπερά,ακόμα και αν δεν πρόκειται για μια μέρα γιορτής,επίσημα και λαμπερά,ακόμα και αν πρόκειται για μια συνάντηση με τους στενότερους φίλους.
Καμία επιφάνεια δεν μένει άδεια και κοινότοπη.
Κάθε αντικείμενο μπορεί να αποκτήσει καινούργια χρήση και απρόσμενη εμφάνιση,κερδίζοντας έτσι το δικό του γιορτινό ρόλο.
Ένα κρυστάλλινο κηροπήγιο ποτέ δεν είναι αρκετό.Χρειάζεστε περισσότερα,διαφορετικά μεταξύ τους σε σχέδιο και μέγεθος,για να φτιάξετε μια σύνθεση που θα προσελκύει συνεχώς το βλέμμα.Εκείνο που θα πρέπει να αναλογιστείτε είναι ποιο έπιπλο θα σταθεί επάξια στο ύψος των περιστάσεων,ώστε να φιλοξενήσει στην επιφάνεια του τέτοια κομψοτεχνήματα.Επιπλέον θα αναδειχθεί σε πρωταγωνιστικό στοιχείο ολόκληρου του δωματίου.
                                                                             

Σε μια τόσο θεατρική τραπεζαρία,η διαδικασία ενός γεύματος ή ενός δείπνου αποκτά τελετουργικό χαρακτήρα και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεστε:την ατμόσφαιρα που θα αλλάξει τα κοινότοπα δεδομένα,τυλίγοντας με καινούργιο νόημα τις στιγμές.Οι θεματικές ενότητες πετυχαίνουν πάντοτε,ακριβώς γιατί δένουν το αποτέλεσμα με μια κοινή,εμπλουτισμένη ιδέα.
                                                                               

Συνθέσεις που θα εξασφαλίσουν γιορτινό τόνο σε κάθε γωνιά και θα αποκαλύψουν το κομψό σας γούστο.Όπως είναι ευνόητο,το σύνολο θα πρέπει να δείχνει ομοιογενές,να κινείτε δηλαδή γύρω από μία κεντρική ιδέα,με επιμέρους παραλλαγές μεν,με συνοχή δε.Η σκηνογραφία ταιριάζει σε κάθε γιορτινή μέρα.Κάθε τι θα παίξει το ρόλο του!
                                                                              

Και κάτι ακόμα:Φροντίστε ώστε ο φωτισμός του δωματίου να είναι χαμηλός και να συμβάλλει με τη σειρά του,στην παραμυθένια ατμόσφαιρα.
Όλα λάμπουν,όλα σαγηνεύουν,όλα συμβάλλουν στη μαγεία των ημερών.
Κάθε σημείο και μία εντύπωση.Το θέμα είναι να μην αφήσετε καμία γωνία ανεπηρέαστη από το εορταστικό κλίμα που θα επικρατεί σε ολόκληρο το σπίτι.Επιστρατεύστε την πιο δημιουργική σας διάθεση και ανοίξτε έγκαιρα τα ντουλάπια σας,θα ανακαλύψετε "θησαύρους" και αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή για να τους αξιοποιήσετε με κέφι.
                                                                               

"Συνειρμούς παραμυθιού".Αυτό ακριβώς χρειάζεστε για την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων:Να εξάψετε την φαντασία,να διεγείρετε το συναίσθημα,να καθοδηγήσετε το βλέμμα εκεί όπου θα νιώσει την ιδιαιτερότητα των ημερών.Μην ξεχνάτε,άλλωστε,πως τις περισσότερες φορές τα μικρά πράγματα αρκούν για να κάνουν αισθητή την διαφορά και να γράψουν από την αρχή το παραμύθι.Μέσα από τη δική σας διήγηση...


Ευχές για υγεία,χαρά και ευτυχία,σε ένα ζεστό σπιτικό.
                                                                                  
Χρόνια Πολλά

Γιάννης Σπανός